A Családakadémia Somogydöröcskén tartotta idei nyári táborát

Kishírek – 2024. augusztus 14., szerda | 13:54

A Családakadémia (CSAK) 22. évfolyama Somogydöröcskén tartotta nyári táborát július 28. és augusztus 4. között. A schönstatti alapokra épülő családtréner-képzés programján nyolc család vett részt. Tamás Amadé és Tímea személyes hangú beszámolóját szerkesztve közöljük.

A kétéves képzés során az első évben a házasság és a család témakörében bővítettük tudásunkat. A második évben a továbbadás művészetéről hallgattunk előadásokat, és az egymásnak tartott ötperces bemutatókban gyakoroltuk az előadói képességünket.

A nyári egyhetes tábor zárta az együtt töltött kétéves közös munkát.

A házaspárok az elmúlt évben hallott témákhoz kapcsolódva megtartott 45 perces előadásukban arra a kérdésre keresték a választ, mi a jó házasság titka.

Beszélgettünk a hűségről, a dicséret fontosságáról, a bizalomról; előadásokat hallhattunk arról, hogyan tudjuk társunkat nagynak látni, illetve arról is, miért jó egy közösség tagjává válni. Nagycsaládos házaspárok meséltek arról, hogy a házasságban mennyire fontos a közös beszélgetés és a kettesben töltött idő. Példákat hallhattunk arra is, hogyan lehet ezt a gyakorlatban több kicsi gyerek mellett megvalósítani.

Amíg a házaspárok a kapcsolatukat építették, a gyerekek a gyermekfoglalkoztatók felügyelete mellett játszottak.

A táborban barátságok születtek és mélyültek, nemcsak a gyerekek, hanem a családok körében is.

A délután balatoni fürdőzéssel, közös labdázással telt. Szombaton a gyerekek a tábortűz mellett színes produkciókkal is meglepték a szülőket.

Köszönjük a Bartal házaspárnak, hogy lehetővé tették számunkra, hogy ezt a hetet együtt tölthessük. Hálával tartozunk a Varga házaspárnak is, akik nekünk szentelték idejüket, hogy tudásukkal és tapasztalatukkal segítsék munkánkat.

Szöveg: Tamás Amadé és Tímea

Fotó: Bartal Gergő és Orsi

Forrás: Győri Egyházmegye 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria