A családok szerepéről rendeznek konferenciát Egerben

Hazai – 2024. október 6., vasárnap | 18:00

A család Isten terve címmel szervez konferenciát az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Egri Hittudományi Főiskola október 10-én, csütörtökön az egyetem rendezvényközpontjában, Egerben. Az eseményen meghívott vendégként részt vesz Michael W. Banach, Magyarország apostoli nunciusa is, aki A családok és a társadalom kapcsolata témában tart előadást.

A Szent II. János Pál pápa Gratissimam sane (Levél a családokhoz) kezdetű apostoli levele születésének 30. évfordulója alkalmából szervezett konferencián a keresztény családok szerepéről, hivatásáról; a családi konfliktusok hatásáról; a szeretet és a békére nevelés fontosságáról, valamint a digitális kor kihívásairól hallhatnak előadásokat a résztvevők.

Az esemény vendége lesz Michael W. Banach, Magyarország apostoli nunciusa.

A konferencián köszöntőt mond Ternyák Csaba egri érsek és Pajtókné Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Előadást tart – az elhangzás sorrendjében – Michael W. Banach érsek, apostoli nuncius; Czapkó Mihály, Pajtókné Tari Ilona, Juhász Attila, Szűts Zoltán, Szabó József és Budavári-Takács Ildikó.

A konferencia első szekciójának levezető elnöke Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet rektora; a második szekciót Novák István, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegált rektorhelyettese vezeti.

Helyszín: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Egyetemi Rendezvényközpont (Eger, Bartók Béla tér 4.)

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria