A felvidéki magyar mártírra, Boldog Salkaházi Sárára emlékeztek Nagyölveden

Kishírek – 2024. július 31., szerda | 13:08

Július 29-én, Szent Márta ünnepén került sor a Boldog Salkaházi Sára Imakilenced 6. állomására a Felvidéken, a nagyölvedi Szent Őrangyalok templomában. Az imatalálkozót a Pázmaneum Társulás hirdette meg a magyar hitvalló születésének 125. és halálának 80. évfordulója kapcsán.

Az imakilenced szentségimádással kezdődött, amelyet Fóthy Zoltán párkányi esperes-plébános tartott, majd Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás elnöke ismertette Boldog Salkaházi Sára életét és buzdította a híveket, hogy minden nehézség ellenére imádkozzanak a magyar szentekhez, boldogok közbenjárásáért nemzetünkért.

Az aranymisés Sztyahula László kéméndi esperes-plébános főcelebrálásával kezdődött a szentmise, aki szentbeszédében megemlékezett a papnövendékként meghatározó élményeiről Salkaházi Sára kortársainak elbeszélése alapján, valamint kiemelte a tanúságtétel fontosságát, a Jézus Krisztusba vetett hit rendületlen megtartását. Sárai Attila nagyölvedi lelkiatya megköszönte oltártestvéreinek és a zarándokoknak az imatalálkozón való részvételt

A Boldog Salkaházi Sára Imakilenced 7. állomására augusztus 18-án kerül sor Bényben.

Forrás és fotó: Pázmaneum sajtószolgálat

 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria