A Győri Egyházmegye óvodapedagógusainak tartottak szakmai napot Sopronban

Hazai – 2024. április 5., péntek | 9:50

A Győri Egyházmegye fenntartásában működő óvodák pedagógusai találkoztak a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde szervezésében közvetlenül a húsvét után, április 2-án.

A program reggel a lövereki Szent Orsolya Óvodában indult, ahol az esemény fő szervezője Locsmándi Zsófia, a Szent Orsolya Iskolaközpont óvodai és bölcsődei nevelésért felelős vezetője köszöntötte az egyházmegye valamennyi óvodájából érkezett több mint nyolcvan óvodapedagógust. A nyolc éve átadott óvoda megtekintése után a résztvevők kisvonattal indultak a belvároson át az intézmény legújabb egységéhez, a Halász utcai Szent Anna Óvoda-Bölcsődébe, ahol a szakmai programok következtek.

A különböző szekciófoglakozások keretében volt léleksimogató mondóka, mese és báb Becska Zsóka bábpedagógus, művészeti oktatóval; Zenei nevelés hétköznapi eszközökkel címmel Tama Krisztina zenepedagógus, művésztanár tartott rendkívül érdekes előadást; az óvodai néptáncoktatás lehetőségeit bemutatva pedig Maráz István táncpedagógus perdítette táncra az óvónőket. A Szent Anna Óvodában zajló foglalkozások az intézmény gyönyörű barokk kápolnájában imával, énekkel és csendes percekkel értek véget.

A nap további programja a Szent Orsolya Gimnáziumban zajlott. Kovács András igazgató röviden ismertette a közelmúltban megújult patinás épületegyüttes történetét, majd a díszteremben következett Stift Zoltán, azaz Angelico atya napot záró rajzos előadása.

Az egyházmegye óvodapedagógusainak első szakmai találkozója, melyet jelenlétével megtisztelt Ruppertné Hutás Kinga, az egyházmegyei oktatási és nevelési intézmények főigazgatója is, közös ebéddel és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Forrás: Soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde

Fotó: Horváth Franciska, Oláh-Locsmándi Dominik

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria