A Győri Egyházmegyei Karitász összefoglalója az elmúlt hetek segítő szolgálatáról

Hazai – 2022. március 12., szombat | 16:30

A Győri Egyházmegyei Karitász az ukrán–orosz fegyveres konfliktus kirobbanásától kezdve intenzíven segíti a háború sújtotta övezetből menekülőket.

A nagylelkű adakozóknak és a helyi önkéntes csoportok közreműködésének köszönhetően az első körben összegyűlt 8 tonnányi tárgyi adomány után újabb 5 tonna adományt tudnak eljuttatni a háború elől menekülők számára. Az egyházmegyei gyűjtés első ciklusa március 11-én, pénteken zárult. Ezt követően az adományok hatékony eljuttatása a cél, de a helyzet változásának függvényében újra célzott gyűjtést is indítanak.

Örömteli, hogy az 10700031-72331772-51100005 (CIB Bank) bankszámlára („ukrajnai háború” megjelöléssel) már 2 300 000 Ft érkezett.

A szervezet felhívására többen reagáltak, köztük kiemelendő a GyőrSharks Amerikai Futball SE, valamint a Győri Egyházmegyei Karitász foglalkoztató partnere, a Büchl Hungária Kft. A győri sportklub március 4. és 6. között adományfuvarozással és a Katolikus Karitász barabási menekültfogadó állomásán vállalt önkéntes szolgálattal segített. A Büchl Hungária Kft. 762 000 Ft értékű tárgyi, illetve 1 millió Ft pénzadománnyal járult hozzá a háborús menekültek ellátásához. További részleteket ITT olvashatnak.

A Győrbe érkező menekültek elhelyezésében és ellátásában a Győri Egyházmegyei Karitász jelenleg is együttműködik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyugat-dunántúli regionális vezetésével, a Magyar Vöröskereszt régiós vezetésével, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal és Győr Megyei Jogú Város rendészeti szerveivel. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Zrínyi utcai kórház két, használaton kívüli épületét jelölte ki a menekültek ideiglenes elszállásolására, ahol a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat étkeztetési tevékenységét segítik adományokkal, illetve az elhelyezésben segédkeznek célzott tárgyi adományokkal és logisztikai feladatok végrehajtásával.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria