A házasság családi megünneplését segítő füzet jelent meg

Kultúra – 2015. július 11., szombat | 17:02

A Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának legfrissebb darabja a házasság családi megünnepléséhez szolgál tanácsokkal, ötletekkel – tájékoztatott az egyesület.

„A házasság soha sincs készen. Két ember a házasságban mindig úton van egymás felé. Olyan szép látni, ahogy a házasság különböző fázisaiban két ember újra meg újra egymásra talál, és már a harmadik nemzedéknek is örökíti a szép példát: mit tehetek a házasságért, hogyan tudom jobbítani, hogyan lehet a nagycsaládnak is hordozóereje. (…) Ez a füzet egyszerre szeretné szolgálni a házasságot, a családot és a nemzedékek egységét. Adja Isten, hogy ihletője legyen sok szép családi alkalomnak!” – Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a Családi ünnepeink című tizenhárom részes füzetsorozatnak Házasság című kiadványában.

A sorozatnak eddig kilenc száma jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, valamint húsvét ünnepét járják körül. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent Házasság című füzet elsősorban a családokat, családegyházakat szeretné segíteni a házasság megünneplésében. Mindezt a kötetben található lelki gondolatokkal, a népszokások és néphagyományok felelevenítésével, családdal készített interjúval, versekkel, kreatív ötletekkel szeretnék inspirálni a szerkesztők.

A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3.), valamint megrendelhető a www.12kosar.hu weboldalon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabjai is elérhetők.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria