A héten még lehet jelentkezni a Pázmány Szenior Egyetem kurzusaira

Hazai – 2023. szeptember 12., kedd | 11:16

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is magas színvonalú tudományos ismeretterjesztő előadás-sorozatokkal (kurzusokkal) várja a művelődni vágyó idősebb korosztályt. A kurzusok tudományáganként és egyetemi szemeszterenként szerveződnek. Jelentkezési határidő: szeptember 15-e, péntek 15 óra.

„Az öregkor hivatás. Nem jött még el az ideje annak,
hogy behúzzuk az evezőket a csónakba.”
(Ferenc pápa)

A most kezdődő őszi szemeszterben négy kurzust indítanak: művészettörténet, történelem, irodalom tudományterületeken, valamint egy interdiszciplináris kurzust.

A kurzusok tizenegy előadásból állnak, és a hibrid forma keretében jelenléti és online részvételre is lehetőség lesz. Az előadás online felvételét a jelenléti előadást követően kapják meg a beiratkozott hallgatók.

Örök antikvitás: a klasszikus művészet újjászületései a középkortól napjainkig
A klasszikus ókor művészeti emlékei befolyásolták a későbbi évszázadok alkotóit. Folyamatosan újraértelmezték a klasszikus műveket. Az őszi szemeszter művészettörténeti kurzusa az újraértelmezések gazdag tárházából mutat be jellemző példákat.

A kereszténydemokrácia története
A 20. század és napjaink politikai világában jelentős szerepet játszottak/játszanak a kereszténydemokrata irányzatú pártok. A kurzus az európai kereszténydemokrácia történetének nagyívű áttekintésével a történelem és a politológia iránti érdeklődést egyaránt kielégítheti.

 A krimi alakváltozatai a ponyvától a szépirodalomig III.
Az irodalmi kurzussorozat befejező részének témája a magyar krimiirodalom. A kurzus hallgatói elmélyülhetnek a kortárs krimiírók műveiben.

Az interdiszciplináris kurzus hat előadást tartalmaz, és kizárólag online formában érhető el.

✺ A Mediterráneum nagy korszakai V.
A Földközi-tenger partvidéke a nyugati civilizáció bölcsője. A kurzussorozat most induló V. része e térség kiemelkedő kulturális hatását mutatja be 18–19. századi építészeti, irodalmi, zenei alkotások és alkotók tárgyalásával − történelmi megközelítésben.

Az előadások helyszíne a PPKE budapesti, Mikszáth Kálmán téri Sophianum épülete.

Az egyetem bízik benne, hogy az előző évekhez hasonlóan a most induló kurzusaink is népszerűek lesznek a humán tudományok iránt érdeklődő szeniorok körében!

További információ és jelentkezés ITT.

Forrás: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria