A hűség ünnepe – A jubiláns házaspárokat köszöntötték Szombathelyen

Hazai – 2022. június 20., hétfő | 18:53

Közel négyszáz pár vett részt a jubiláns házastársaknak szervezett ünnepen a szombathelyi székesegyházban június 18-án. A szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt, a szentbeszédet Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondta.

A hűséget ünnepelni jöttünk össze – mondta a szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, aki arra kérte a jubilánsokat, hogy ne csak a szeretetet gyakorolják, hanem néha a csend erényét is.

Fiatal házasként a gyermekvállalás, később az egészségügyi problémák, a világi csábítások okozhatnak nehézséget a férj és a feleség között – mutatott rá a püspök, de emlékeztette a jelenlévőket: Isten előtt esküt tettek – ő az én feleségem, ő az én férjem.

Fekete Szabolcs Bendek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják ITT.

A szentbeszéd után a kerek évfordulót ünneplő párok megerősítették az esküvőjükön tett fogadalmukat. A szentmise végén emléklapot adtak át a házaspároknak.

Mi a hosszú házasság titka? – tette fel több résztvevőnek a kérdést az egyházmegye honlapjának munkatársa a szentmise végén. A közösen töltött idő mellett az egymás közti jó kommunikációt, valamint a megértést, a türelmet emelték ki a házaspárok.

A találkozón készült fényképek megtekinthetők Székely János megyéspüspök Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria