A húsvét családi megünneplését segítő kiadvány jelent meg

Kultúra – 2015. március 18., szerda | 19:40

A Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának legfrissebb darabja a húsvét családi közösségben való megünnepléséhez szolgál tanácsokkal, ötletekkel – tájékoztatott az egyesület.

„Húsvét az élet ünnepe, annak ünneplése, amiről a Feltámadott így tanított: »…ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz.« (Jn 12,24) Az értünk meghalt és feltámadt Üdvözítő arra hív bennünket, hogy legyünk bátran másokért való lét. (…) Mikor most készülünk a húsvétra, énekeljük az Alleluját, legyen ez ünnep a jövőnek, a távlatnak, legyen ez az ünnepek ünnepe, amely minden vasárnap folytatódik” – Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a tizenhárom részes füzetsorozat húsvéti kiadványában.

A sorozatnak eddig nyolc darabja jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, valamint újév ünnepéhez kapcsolódnak. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent húsvéti füzet a közös családi ünneplést, a feltámadás örömének igazi átélését, a régi húsvéti hagyományok felelevenítését kívánja segíteni.

A Harmat Kiadó által gondozott füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3.), valamint megrendelhető a www.12kosar.hu weboldalon, ahol a sorozat korábban megjelent darabjai is elérhetők.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria