A karizmák ünnepén tartják idén az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministránstalálkozóját

Hazai – 2018. április 16., hétfő | 9:50

Idén 21. alkalommal rendezik meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministránstalálkozóját, a hagyományoktól eltérő módon Máriaremetén, méghozzá május 21-én, pünkösdhétfőn, a karizmák ünnepén.

A találkozó reggel 9-kor kezdődik és a délutáni közös szentmisével ér véget. A ministránsoknak különböző állomásokon kell számot adniuk ismereteikről. Idén Brenner János vértanú élete lesz a találkozó egyik témája, de lehetőség nyílik kispapokkal való találkozásra, valamint falmászásra, mindenféle ügyességi versenyre és természetesen az imádságban és a szolgálatban való elmélyülésre is.

Idén tartják Rómában a 12. nemzetközi ministránstalálkozót. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét 180 fiatal, hazánkat összesen 1200 ministráns fogja ezen a központi eseményen képviselni.

A ministránscsapatok számára focikupát is szerveznek Pestszentlőrincen, a Havanna-lakótelep focipályáin június elején. Az elmúlt esztendőben általános iskolás, gimnazista és egyetemista korosztályban 25 csapat versenyzett. A legjobbak ebben az évben 11. alkalommal vehetik át a vándorkupát.

A korábbi évek főegyházmegyei ministránstalálkozóit áprilisban, a főszékesegyház védőszentje, Szent Adalbert ünnepéhez kapcsolódva Esztergomban tartották. A ministránsok egy ünnepi szentmisén, majd egy vetélkedőn vettek részt, és a legügyesebb ministránscsapat kapta meg a Szent Adalbertről elnevezett kupát. A kupát Szent Adalbert halálának 1000. évfordulóján, 1997-ben rendezték meg először.

Forrás: Kálmán Antal/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria