A Kisjézus a legnagyobb karácsonyi ajándék – Gyerekek ajándékait kapták gyerekek Budapesten

Hazai – 2022. december 19., hétfő | 12:48

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja a budapest-városmajori Jézus Szíve-plébániatemplomban karácsonyi ünnepséget rendezett Gyermekek a gyermekekért címmel. A december 17-i eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Herczegh Anita kétszázötven gyermeknek adott át ajándékcsomagot.

Az ünnepség kezdetén Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója, valamint Forgách Alajos városmajori plébános köszöntötte a jelen lévő családokat.

„Mi a legnagyobb karácsonyi ajándék? – tette fel a kérdést ezután a gyermek felé fordulva Erdő Péter bíboros. – A Kisjézus, hiszen nekünk született, az emberiség számára” – adta meg a választ.

A főpásztor hangsúlyozta: az angyal is azt mondta a pásztoroknak, hogy „nagy örömet hirdetek, ma született nektek az Üdvözítő”.

Beszélt arról is: Jézus nem felnőtt emberként szállt le az égből, hanem kisgyermekként született meg, egy családba. „Érezzétek őt magatokhoz közel. Tőle kapjátok a mai ajándékokat is, mi csak postások vagyunk” – tette hozzá Erdő Péter bíboros, boldog karácsonyt kívánva a családoknak.

A budapest-városmajori Jézus Szíve-templom már második alkalommal ad otthont a Szent Erzsébet Karitász Központ karácsonyi rendezvényének.

Az ajándékcsomagokat – melyeket a karitászközpont állított össze az esztergom-budapesti főegyházmegyei katolikus iskolák diákjainak játékadományaiból és gyűjtéseiből – Erdő Péter bíboros és Herczegh Anita adta át a kétszázötven gyermeknek.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Csapó Viktória

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria