A kolumbiai fővárosban imavirrasztást tartottak a pápa érkezése előtt

Kitekintő – 2017. szeptember 6., szerda | 19:28

Énekek, olvasmányok, tanúságtételek hangzottak el szeptember 5-én este a bogotái Bicentenáriumi parkban – ezzel zárult Kolumbia fővárosában a pápalátogatásra való lelki felkészülés.

A szertartást Elkin Fernando Álvarez Botero, Medellín segédpüspöke, a kolumbiai püspöki konferencia főtitkára vezette. Az imavirrasztást a fővárost átszelő főutak kereszteződésében tartották meg, ezek az utak kötik ugyanis össze a külvárosi területeket a város szívével.

Ferenc pápa helyi idő szerint szerdán délután fél 5-kor, magyar idő szerint éjjel fél 12-kor érkezik meg Bogotába. Ünnepélyes fogadása és a nunciatúrára való megérkezése után, szeptember 7-én, csütörtökön ellátogat az elnöki palotába, valamint a székesegyházba, ahová már ideiglenesen áthelyezték a Chiquinquirái Rózsafüzér Királynője-ikont, Kolumbia védőszentjének képét. A hívek hosszú sorokban keresték fel az ikont, hogy leróják tiszteletüket előtte.

A pápa látogatása első napján felkeresi a bíborosi palotát, a nunciatúrát és a Simón Bolívar parkot, ahol szentmisét mutat be. Több mint 700 ezer embert várnak a szertartásra.

Tízezer rendőr teljesít szolgálatot Bogotában a pápalátogatás alkalmával, amit a szokásos biztonsági intézkedések mellett a város szociális problémái is indokolnak, elég, ha a hajléktalanokra gondolunk, akik napközben a járdákon ácsorognak, vagy azokra a fiatalokra, akik gyakran bűnbandák vagy az illegális kereskedelem prédájává válnak. A kolumbiai főváros utcaképéhez hozzátartoznak a hatalmas falfestmények (murales), amelyek jellegzetes latin-amerikai színekkel ígérnek békés jövőt a gyermekeknek.

Ferenc pápa huszadik nemzetközi apostoli látogatása a béke és a kiengesztelődés jegyében telik. Szeptember 11-éig tartó útja során Bogotát követően Villavicencio, Medellín és Cartagena városát is felkeresi.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria