A magyar alapítású Ferences Mária Liga strandlabdarúgó-bajnokságot rendezett Olaszországban

Kultúra – 2023. július 27., csütörtök | 11:05

A magyar alapítású Ferences Mária Liga (Lega Mariana Francescana) sportszövetség a Róma közeli Ostiában rendezett nemzetközi strandlabdarúgó-bajnokságot júliusban. Olaszországból, Magyarországról, Pakisztánból, Indiából, Romániából, Haitiből, valamint Afrika több országából érkeztek résztvevők – adta hírül a Vatikáni Rádió magyar nyelvű szerkesztősége július 25-én.

Az eseményről Bodon Péter, a Ferences Mária Liga elnöke küldött beszámolót a Vatikáni Rádiónak.

A mérkőzéseket a gyönyörű környezetben lévő, Rómához közeli Ostia Kursaal Village strandján rendezték meg; a kitűnően, nemzetközi színvonalúan előkészített pályán öröm volt játszani. A bajnokság célja a béke üzenetének átadása volt, hogy legyünk egymás testvérei, fogadjuk el egymást. A befogadás és a másokon való segítségnyújtás maximálisan teljesült.

A szervezésben sok segítséget kaptak Buceceanu Martin Cristiantól, Románia olaszországi nagykövetségének munkatársától, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a bajnokság ilyen jól sikerült. Az eseményt a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia és a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány támogatta. Az emlékérmeket a Magyarországi Medalion Kft. ajánlotta fel Nagy Attilának köszönhetően.

A Ferences Mária Liga vezetőinek római utazásuk során sikerült az Olasz Nemzeti Olimpiai Bizottsággal (CONI) egyeztetniük egy jótékonysági rendezvénysorozat előkészítéséről, az olasz szervezet teljes mértékű támogatásáról biztosította őket. A megbeszélésen részt vett Marco Mendoza ferences szerzetes, a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia titkára; Paolo Pierantozzi, a CONI sportigazgatója; Buceceanu Martin Cristian, Románia olaszországi nagykövetségének munkatársa és Bodon Péter, a Ferences Mária Liga sportszövetség elnöke. A jótékonysági kezdeményezés célja a beteg, a hátrányos helyzetű, a válsághelyzetbe került emberek megsegítése.

A Ferences Mária Liga következő nagyobb eseménye szeptember 12-én Barcelonában lesz, ahol az FC Barcelona vendégei lesznek. Az edzőközpont bejárása mellett a Barcelona öregfiúk csapatával is megmérkőzik a Bodon FC, a Ferences Mária Liga sportszövetség alapító tagja. Az előkészületben oroszlánrészt vállalt Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke és ifj. Kocsis Sándor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Ferences Mária Liga

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria