A magyar katolikus közösség is részt vett a nemzetek szentmiséjén Londonban

Külhoni – 2024. október 3., csütörtök | 18:10

Idén szeptember 29-én tartotta a Római Katolikus Egyház az elvándorlók és menekültek világnapját. Immár hagyományosan a nemzetiségi lelkészségek közösségei is összegyűltek Londonban, hogy a katolikus Westminster-székesegyházban ebből az alkalomból együtt imádkozzanak. A közös szentmisét Vincent Nichols bíboros, a westminsteri római katolikus egyházmegye érseke celebrálta szeptember 28-án.

Az este 6 órakor kezdődő szentmisén több mint negyven nemzetiségi lelkészség lelkészei és tagjai voltak jelen zászlóaljaikkal, köztük a Skóciai Szent Margit és a Magyarok Nagyasszonya Angliai Magyar Római Katolikus Főlelkészség zászlója alatt a magyar ajkú katolikus közösséggel.

A különböző nyelveken elhangzó olvasmányok sorában az elsőt magyar nyelven olvasta fel Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet.

Vincent Nichols bíboros prédikációjában a keresztény egység megélésének fontosságát hangsúlyozta, amelyre mindennél nagyobb szükségünk van ma, ebben a szétzilált világban. Krisztus mindannyiunkat erre az egységre hív meg – emlékeztetett.

Ferenc pápa üzenete az elvándorlók és menekültek 110. világnapjára IDE kattintva olvasható.

Forrás és fotó: Diocese of Westminster; Magyarok Nagyasszonya Angliai Magyar Római Katolikus Főlelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria