A MÁV-val féláron utazhatunk az eucharisztikus kongresszus záróeseményeire is

Hazai – 2021. szeptember 10., péntek | 18:31

Különvonatok indításával, több kocsiból álló menetrend szerinti vonatokkal, távolsági és nemzetközi buszjáratokkal, a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratokkal biztosítja a MÁV a zarándokok utazását a szeptember 12-ig tartó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) helyszíneire.

Szeptember 11-én, szombaton a Margitszigetre és a Kossuth térre várják a szervezők az érdeklődőket. Szeptember 12-én, vasárnap a Hősök terén lesz a világesemény záró szentmiséje, a Statio Orbis, amelyet Ferenc pápa mutat be.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a NEK szeptember 5–12. közötti rendezvényeire regisztráltak részére pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt, online jegyváltáskor 50%-os egy útra szóló kedvezményt biztosít oda- és visszaútra Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásokra.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint érdemes elővételben, már most megváltani a vonatjegyeket a vasúti pénztárakban vagy online a megújult Elvirán, illetve a MÁV-applikáción keresztül.

Kedvezmények is segítik a hívek utazását: vasúton és a Volánbusz belföldi menetrend szerinti járatain 50 százalékos jeggyel lehet utazni.

A különvonatok szeptember 10-én, pénteken Szombathelyről a Várpalota–Veszprém–Székesfehérvár útvonalon Kőbánya felsőre, szeptember 12-én, vasárnap Debrecenből az Újfehértó–Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc útvonalon Budapest-Nyugati pályaudvarra, Zalaegerszegről Szombathely–Veszprém érintésével a Nyugati pályaudvarra, Pannonhalmáról az Écs–Győr–Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra közlekednek.

A résztvevők ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon.

Szeptember 11-én, szombaton a Kossuth Lajos téren az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. Szeptember 12-én, vasárnap a Hősök terén a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

Menetrend és jegyvásárlás:
A menetrendekről és az utazási díjakról legegyszerűbben a MÁV-START online jegyvásárlási felületén, illetve a MÁV-applikáción keresztül tájékozódhatnak, ahol sorban állás nélkül, kényelmesen, érintésmentesen meg is válthatják jegyüket. A jegyautomatáknál a nap huszonnégy órájában, a vasútállomásokon lévő jegypénztárakban nyitvatartási időben van lehetőség jegyet vásárolni.

Segédlet a jegyvásárláshoz ITT található.

A MÁV-applikációban, illetve az internetes jegyvásárlási felületen történő jegyváltás menete: a „Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus” elnevezésű kedvezményt kell kiválasztani az olyan utazásnál, melynek napja a rendezvény első napját megelőző naptól a rendezvény utolsó napját követő napig terjedő intervallumba esik, valamint kiindulási vagy célállomása a fent felsorolt budapesti állomások egyike. (Menettérti utazáshoz két darab egyúti kedvezményes jegyet kell vásárolni.) Vásárláskor nem kell a regisztrációt igazoló dokumentumot rögzíteni, de jegyellenőrzéskor a vonaton azt be kell mutatni.

További gyakorlati információk a NEK-kel kapcsolatban ITT találhatók.

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria