A nagy hidegben a Katolikus Karitász is a hajléktalan emberek megsegítésére szólít

Hazai – 2024. január 10., szerda | 16:03

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász meleg ruházatot adományozott a Periféria Egyesületnek; a szervezettől a ruhák hajléktalan emberekhez kerülnek. Meleg, jó állapotú férfiruházattal bárki segíthet a legkiszolgáltatottabbaknak.

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász novemberben meleg takarókat adományozott a Periféria Egyesületnek, hogy a munkatársak az utcán életvitelszerűen élők számára továbbíthassák azokat. Az egyházmegyei karitász karácsony napján meleg ételt vitt a Nyíregyháza közterein élő hajléktalan embereknek. A hajléktalan emberek életkörülményeit látva és további szükségleteiket meghallgatva, valamint a Periféria Egyesület szakértőivel való egyeztetést követően Pásztor Gergely karitászmunkatárs a segélyszervezet raktárában fellelhető minden meleg férfiruházatot összegyűjtött és elszállított az egyesülethez. Meleg kabát, nadrág, kesztyű, sapka és sál is került a zsákba.

A meleg, jó állapotban lévő, használható férfiruházat most igazán jókor érkezett az egyesülethez. A január második hetén érzékelhető hidegfront miatt a meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet jelzett előre.

Január 8-án, hétfőn az ország egész területén életbe lépett a vörös kód figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki huzamosabb ideig, illetve életvitelszerűen az utcán tartózkodik.

Hogyan segíthetünk?

Ha tudomásunk van szabadban tartózkodó hajléktalanokról, élelem vagy tűzifa nélkül lévő családokról, idős, egyedül élő emberekről, hívjuk a diszpécserszolgálatot, melyet a Periféria Egyesület lát el 24 órán át a (+36) 42/504-618-os telefonszámon.

Nyíregyházán és környékén használható, jó állapotú meleg férfi ruházatot vihetünk a Periféria Egyesülethez (4400 Nyíregyháza, Eötvös út 1.), hiszen az e területen élő hajléktalan emberek többsége férfi, miközben a segélyszervezetekhez is többségében női ruhák érkeznek.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria