A nagyváradi egyházmegye mikrobuszt adományozott egy kárpátaljai karitászcsoportnak

Külhoni – 2023. augusztus 1., kedd | 14:46

Böcskei László megyéspüspök szentmisét mutatott be a nagyváradi, Szent Katalin-telepi plébániatemplomban július 27-én délután, majd megáldotta és átadta a Szent Panteleimon Karitász Kárpátaljai Görögkatolikus Jótékonysági Szervezet képviselőinek azt a mikrobuszt, amelyet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye adományozott nekik a rászorulók megsegítésére.

Böcskei László püspök kifejtette, az anyagi segítség mellett reményt szeretnének adni az immár második éve háború által sújtott testvéreknek.

Az eseményen részt vettek a Páli Szent Vince Társaság önkéntesei is, akik az elmúlt hónapokban több tonna adománnyal segítették az ukrajnai háborús menekülteket.

Szkoropádszky Péter, a kárpátaljai karitászszervezet vezetője elmondta, hogy az adományként kapott mikrobuszt egyrészt adományok szállítására, az ingyenkonyha céljaira, másrészt a háború által sújtottak, szülőket elvesztett, bombázott területekről kimenekített gyermekek nyári vakációra szállítására használják majd.

Böcskei László megyéspüspök elmondta, hogy az általa vezetett egyházmegye hívei szívesen, többször is segítették már szenvedő testvéreiket. A nagyváradi egyházmegye élő kapcsolatban van a kárpátaljaiakkal, tudja, mikor mire van a legnagyobb szükség. Most a mobilitás volt a fő gond, ezért adományoztak egy mikrobuszt, amely áldással indult útjára, hogy segítségével segíteni tudjanak.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: AEgyház mi vagyunk videó képkockái

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria