A nemzetközi Actio Catholica tagja lett a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Kitekintő – 2022. december 1., csütörtök | 20:00

Teljes jogú taggá választotta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalmat Rómában tartott közgyűlésén az Actio Catholica nemzetközi fóruma (IFCA) november 27-én.

November 26-án kezdődött az IFCA Szenvedély a Krisztusban megújult emberiségért című kétnapos nemzetközi kongresszusa és közgyűlése a Vatikánban. Az ülésre a világ sok országa – köztük Magyarország is – online kapcsolódott be.

Az Actio Catholica működése szempontjából is irányadó II. vatikáni zsinati dokumentumban, az Apostolicam actuositatemben foglalt feltételeknek eleget téve válhatott teljes jogú taggá a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom november 27-én. Így Magyarország 74 év után visszatért  hivatalosan az Actio Catholica nemzetközi vérkeringésébe. A döntés hétéves munka és ötéves egyházdiplomáciai kapcsolatépítés és együttműködés gyümölcse.

A közgyűlés kiemelte a kontinentális együttműködés fontosságát. Számítanak Magyarország hozzájárulására az európai mediterrán térséggel való együttműködésben.

*

A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom vezetői és munkatársai köszönik Erdő Péter bíboros bizalmát és támogatását, valamint tagjaik hűségét és elkötelezettségét, amivel a szervezet önszervező munkájával hozzájárulhat az Egyház apostoli küldetésének betöltéséhez.

Forrás és fotó: catholicactionforum.org; Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria