A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász is részesült a magyarok kenyeréből

Hazai – 2022. december 10., szombat | 14:01

A Kárpát-medence gazdái ezer tonna búzát ajánlottak fel a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében. A búzából lisztet őrölnek, ezt osztják szét a rászorulók és az őket segítő segélyszervezetek között minden évben. A felajánlott lisztet, melyet később vehetnek át a megajándékozott szervezetek, Kisvárdán kapták jelképesen kézhez egy tanúsítvány formájában november 26-án.

Tizenegy év alatt, amióta a program működik, megszázszorozódott az a búzamennyiség, melyet a termelő gazdák a sajátjukból felajánlva adományként a nagy közösbe tesznek, hogy abból liszt és a szerényebb anyagi körülmények között élő családok asztalára kerülő kenyér váljék.

A felajánlott lisztet, melyet később vehetnek át a megajándékozott szervezetek, Kisvárdán kapták jelképesen kézhez egy tanúsítvány formájában a II. Szent András napi Disznóvágás és Pálinkamustrán.

Az átadón jelen volt Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke; Jakab István, a MGOSZ elnöke és Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője is.

Voltak olyan gazdák, akik nem búzát, hanem pénz ajándékoztak. Ebből a szervezők gyümölcsöt, zöldséget, burgonyát vásároltak, és főként Kárpátaljára juttattak belőle.

2022-ben a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász számára 800 kilogramm lisztet adtak át a rászorulók között való szétosztásra.

Az adományt a segélyszervezetek nevében Oláh Tamás nyíregyházi egyházmegyei karitászigazgató köszönte meg a gazdáknak.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Friss Média, Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria