A Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott Varga László megyéspüspök

Hazai – 2022. december 13., kedd | 15:47

December 11-én Varga László megyéspüspök a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott. A főpásztort elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai és barátai, akik zenével, prózával és szeretetvendégséggel készültek.

Az Isten azért jött el közénk, mert rá akar venni bennünket a szeretetre. Erről szól a karácsony. A gonoszságra nem kell rávenni, mert dől belőlünk, ha nem vigyázunk. A szeretetre viszont rá kell venni, s ezért egy nagyon pici csecsemőként jött közénk. A csecsemőtől senki nem fél. Ha lovon jött volna, állig fegyverben, vagy karddal, akkor mindenki félt volna tőle. De úgy döntött, hogy egy pici csecsemőként jön el a világra, Betlehembe.

Istentől nem kell félni. Akinek van gyermeke vagy unokája, ő már átélte, hogy ott van egy kisbaba, aki nem csinál semmit, s mégis mozgatja a világot. Mindenki körülötte mozog, s valahogyan szeretni akarja. Előcsalja belőlünk a szeretetet. Még a nagyon nehéz sorsú, keményszívű embereket is meg tudja lágyítani egy pici csecsemő, aki azt várja, hogy valaki szeresse. Az Isten így jött közénk, előcsalva az emberekből a szeretetet, amely ott van bennetek. Azt kívánom, hogy ne múljék el ez a karácsony anélkül, hogy a Jóisten elő ne csalná a szívetekből a szeretetet – fogalmazott a megyéspüspök, és hozzátette: januártól havonta ellátogat a központba, hogy meghallgassa a lakókat, s beszélgessen, imádkozzon velük.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria