Ferenc pápa liturgikus szertartásai szeptemberben és októberben

Ferenc pápa – 2023. augusztus 31., csütörtök | 11:50

A Szentszéki Sajtóközpont augusztus 29-én közzétette Ferenc pápa szeptemberi és októberi liturgikus szertartásainak hivatalos naptárát, amely magában foglalja a marseille-i apostoli út, a konzisztórium, valamint a szinódus októberi nyitó és záró szentmiséit is.

Ferenc pápa szeptember 22–23-án apostoli látogatásra Marseille-be utazik a Mediterrán Találkozók lezárására. A Rencontres Méditerranéennes elnevezésű eseményen püspökök és fiatalok gyűlnek össze szeptember 17–24. között a Földközi-tenger térségéből. Szeptember 22-én délután negyed 6-kor a Szentatya a marseille-i főegyházmegye papságával együtt mond Mária-imát a Notre Dame de la Garde-bazilikában, majd rövid elmélkedést tart a vallási vezetőkkel együtt a tengerbe veszett tengerészek és migránsok emlékművénél. Szeptember 23-án délután a pápa vezeti a szentmisét a Vélodrome Stadionban, ezután tér vissza a marseille-i nemzetközi repülőtérről Rómába.

Szeptember 30-án délelőtt 10 órakor a Szent Péter-bazilika pápai kápolnájában rendes nyilvános konzisztóriumot tart új bíborosok kreálására. Este 6 órakor a Szent Péter téren Ferenc pápa ökumenikus imavirrasztást vezet.

Október 4-én, Assisi Szent Ferenc ünnepén délelőtt 9 órakor a Szent Péter-bazilikában a pápa szentmisét mutat be az új bíborosokkal és a bíborosi kollégium tagjaival együtt a püspöki szinódus rendes közgyűlésének megnyitása alkalmából.

Október 29-én, az évközi 30. vasárnapon délelőtt 10 órakor a Szent Péter-bazilikában a pápa szentmisét vezet a püspöki szinódus rendes közgyűlésének lezárása alkalmából.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria