A Pécsi Egyházmegye családi fesztiváljára hívja az érdeklődőket Felföldi László püspök

Hazai – 2024. augusztus 9., péntek | 9:01

Az augusztus 19-ére tervezett Kovász egyházmegyei családi fesztivál programjaira várják a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat. A programoknak többek között a Rózsakert, a püspöki KincsTár, a püspöki palota, az egyházmegyei könyvtár, a levéltár és a Magtár Látogatóközpont ad otthont. Az egész napos rendezvény a székesegyházban főpásztori szentmisével zárul.

A Kovász fesztivált 2022-ben Felföldi László pécsi megyéspüspök hívta életre azzal a szándékkal, hogy ahogy a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében az egyházközségek közössége. A krisztusi közösségben megélt családi fesztivál örömteli pillanataiból szeretetünk gazdagodhat, a közös élményekből, találkozásokból töltekezhetünk és erőt meríthetünk a hétköznapok fáradalmaihoz.

„A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle” (Mt 13,33) – szól a fesztivál jelmondata.

Felföldi László püspök szeretettel hívja és várja az Egyház népének hívő közösségét a családi fesztivál programjaira: „A fesztivál abban segít, hogy mindenki megtalálja ennek a napnak a gazdagító szépségét, örömét és erejét. (…) Élvezzük az élet adta csodát és örömet, hogy együtt, egy közösségben és nagy-nagy szeretetben lehet ünnepelni és közösségünket erősíteni. A fesztivál egy szép élmény lehet egyéni életünkben és családunkban is, mely kovászként hat a fesztivál utáni napokban, amikor a jóság, a szeretet és az öröm kicsit jobban átjárja, megkeleszti, élőbbé teszi a mindennapjainkat” – fogalmazott az egész napos programra invitáló videoüzenetében a pécsi főpásztor.

A Kovász fesztivál részletes programját ITT olvashatják.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria