A Pécsi Egyházmegye főbúcsújára várja a híveket Felfödi László püspök

Hazai – 2024. augusztus 2., péntek | 17:14

A Pécsi Egyházmegye fogadalmi búcsúját Nagyboldogasszony, azaz Mária mennybevételének ünnepéhez kapcsolódva idén augusztus 17-én, szombaton tartják a máriagyűdi kegyhelyen, ahova nagy szeretettel hívják és várják a híveket, az egyházmegye valamennyi egyházközségének közösségeit.

Az ünnepi szentmisét 10 órai kezdettel Felföldi László pécsi megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök mutatja be az egyházmegye papságával együtt a kegyhely szabadtéri oltáránál, ahova az ünnep alkalmából a Mária-kegyszobrot is kiviszik a kegytemplomból.

Felföldi László püspök nagy szeretettel hívja és várja az Egyház népének hívő közösségét az ünnepi alkalomra:

„Mindenki, aki igényes az egyéni, közösségi és családi életében, valamint vallási értékeiben, az vállalja az áldozatot, mert gazdagabbá akar válni általa. Ehhez kell igényesség, kell áldozat, és kell, hogy elfogadjuk azt az ajándékot, amit Isten ott nekünk készít. Ezt szeretném az emberek szívében felébreszteni. Legyünk igényesek önmagunkhoz, egymáshoz, közösségeinkhez, és vállaljuk a többért, a jobbért, a szebbért az áldozatot, mert sokkal többet kapunk, mint amennyit fel kell adnunk ezért a napért” – fogalmaz üzenetében az egyházmegye főpásztora.

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria