A rendi jubileumokhoz kapcsolódóan megújul a magyar ferencesek honlapja

Megszentelt élet – 2024. szeptember 3., kedd | 15:27

Szeptember elsejével megkezdődött a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány honlapjának megújulási folyamata. A jelenlegi tartalom új köntösbe öltözött és teljesen felfrissül a jubileumi időszak alatt. A már részben megújult felületen kérdés-felelet formájában röviden összefoglalták a fejlesztési folyamatot.

Miben újult meg a honlap?

Új külsőt, új főoldalt és élvonalbeli technológiai-szerkesztői hátteret kapott a ferencesek.hu honlap. Nem utolsósorban pedig mobilbarát fejlesztés lévén teljes mértékben reszponzív weboldal született, azaz a felület igazodik a főbb mobileszközök méretéhez, hogy a felhasználót hozzásegítse a minél praktikusabb és kényelmesebb használathoz.

Miért volt szükség a megújításra? 

A weboldal megújítására az elmúlt évtized villámgyors technológiai fejlődése és a szervezeti-kommunikációs célok miatt volt szükség. Kiemelt szervezeti cél a hivatásgondozás, a fiatalok elérése – ez a változás egy fontos lépés efelé. A mobilbarát megoldás pedig azért indokolt, mert ma már a felhasználók 83 százaléka az okostelefonján tájékozódik.

Mi a következő lépés ebben a folyamatban?

A fent említett elsődleges fejlesztési célok elérésével még nem ért véget a történet. A rend előtt álló jubileumi időszak végéig a szervezeti-kommunikációs célokat követve oldalról oldalra, tartalomról tartalomra, funkcióról funkcióra fejlődni fog a weboldal. A fejlesztők célja, hogy a nagyobb fejlesztési változásokról értesítést küldjenek minden érdeklődő számára a honlapon, a rendtartományi közösségi médiafelületeken, valamint hírlevélen keresztül, amire a weboldalon lehet feliratkozni.

Van lehetőség bekapcsolódni ebbe a megújító-fejlesztő folyamatba?

A ferences lelkiség jegyében a közösség erejében bízva van erre lehetőség: a Segítek funkción belül található Visszajelzés űrlap kitöltésével bárki aktív részese lehet ennek a folyamatnak. A fejlesztők és szerkesztők nyitottan fogadnak minden őszinte észrevételt, fejlesztési javaslatot vagy építő kritikát a honlap működésével kapcsolatban. Azt szeretnék, ha minél többen úgy tudnának tekinteni erre az új weboldalra, mint amihez valamennyi, a ferences küldetés iránt érdeklődő hozzáteheti a maga részét. Ezt üzenik mindenkinek: „Kapcsolódj be te is a megújító-fejlesztő munkálatokba! Várunk szeretettel!”

Miért szerepel a ferenc800 logó a fejlécben?

A főoldal fejlécében a Ferences Jubileumok 2023–2026 logója, a ferenc800 logó szerepel. Ez a logó egyben a ferencesek.hu főoldalra mutató gombként is funkcionál ezen az oldalon. Az egész oldal a jubileumi arculat és a jelenlegi ferencesek arculat ötvezetéből született. A ferenc800 logó használata azt fejezi ki, hogy jelenleg a ferences jubileumok vannak a rend életének középpontjában. Ez a jubileumi logó átmeneti megoldás a teljes arculatváltásig, amire a tervek szerint a jubileumok végéig sor kerül.

Forrás és fotó: ferencesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria