A robotika bajnokai a jászapáti diákok

Hazai – 2024. március 5., kedd | 17:42

A Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola felkérést kapott, hogy 2024-ben is vegyenek részt a Yettel-ProSuli által szervezett robotikaversenyen. Farkasné Besenyei Mária igazgató tájékoztatta az Egri Főegyházmegye sajtószolgálatát.

A Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli versenye mára a nemzetközi Robotex-verseny magyarországi selejtezőjévé nőtte ki magát, a nyertes csapatok kijuthatnak a tallinni Robotex versenyre.

A Yettel már 3. éve rendezi meg robotikaversenyét, melyhez a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 2023-ban csatlakozott először, és rögtön nyertek is egy Lego Education Spike Prime robotikakészletet, amivel részt tudtak venni tavaly márciusban a versenyen. A Yettel támogatásával kijutottak a nagyváradi versenyre, ahol a középmezőnyben végeztek, számos versenyt pedig sikerült már megnyerniük ezzel a készlettel.

Idén a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola csapata nyerte a sorsoláson a robotikaszettet, amivel ezt az iskolát is be tudta kapcsolni Fülöpné Kovács Krisztina tanárnő a ProSuli-hálózatba.

A Jászapáti Gróf Széchényi István Katolikus Általános Iskola és Gimnázium két csapattal képviseltette magát:

– általános iskolai kategória: Fülöp Gergely, Forgács Benedek Flórián

– középiskolás kategória: Mihályi Ábel Mihály, Sulcz Martin

A versenyre 47 csapatot neveztek az iskolák, az általános iskolai kategóriában a jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola I. helyezést ért el, ezzel kvalifikációt szereztek a nemzetközi tallinni Robotex-versenyre. A középiskolás csapatuk is remekül helyt állt.

A Szent Imre Általános Iskola csapata: Béres Bence és Budai István Leonídász pedig megszerezte a 3. helyet.

ITT olvashatnak a Yettel kezdeményezéséről és az idei versenyről.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria