A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola képzési kínálata a 2024/25-ös tanévre

Hazai – 2024. január 31., szerda | 11:42

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola állami ösztöndíjas és önköltséges, nappali és levelező képzéseket kínál a 2024/25-ös tanévre. Jelentkezési határidő nappali tagozaton február 15., levelező tagozaton május 30.

Alapszakok:

Görögkatolikus kántor – 6 félév, nappali

Katekéta-lelkipásztori munkatárs – 6 félév, levelező

Osztatlan képzés:

Katolikus teológus – papságra készülőknek 12 félév, nappali; civileknek 10 félév, levelező

Katolikus hittanár-nevelőtanár – 10 félév, nappali és levelező

Hittanár-nevelőtanár – közismereti tanár szak – a Nyíregyházi és Miskolci Egyetemmel közös képzésben felvehető szakpárok – 10 félév, nappali.

Információ és jelentkezés a felvi.hu oldalán lehetséges.

Mesterszakok:

Rövid ciklusú katolikus hittanár-nevelőtanár – teológus, tanító, tanár, gyógypedagógus, óvodapedagógus, szakoktató diplomával rendelkezőknek 2 vagy 4 féléves, levelező

Keresztény egyház- és művelődéstörténet – 4 félév, levelező. Specializációk: ókor-középkor, újkor-legújabb kor

Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés – 4 félév, nappali és levelező. Specializációk: mentálhigiénés szakember-pasztorális tanácsadás, pasztorális szervezetfejlesztés, karitásztudomány.

Összehasonlító vallástörténet – alkalmazott kulturális tanulmányok – 4 félév, nappali és levelező. A képzés nagyrészt Budapesten zajlik. Specializációk: vallásdiplomácia, vallásfilológia, vallási örökség és turizmus, vallási média és kommunikáció, valláspolitika.

Teológiai licenciátus a keleti keresztény tudományok területén a Szentszék által elismert tudományos fokozat – teológus és katolikus hittanár diplomával rendelkezők számára, 4 félév, levelező.

További információ a főiskola honlapján olvasható, valamint a 06-42-597-602-es telefonszámon, illetve a tanulmanyiugyek@szentatanaz.hu e-mail-címen kérhető.

Jelentkezési határidő: nappali tagozaton február 15.

                                       levelező tagozaton május 30.

„Voltam több nyílt napon is, de ez nagyon más volt, mint a többi egyetemnél. Sokkal otthonosabb volt az egész, kedvesebben fogadtak, odajöttek hozzánk, kérdezgettek a felsőbb évesek. E-mail-címet, Messenger-elérhetőséget, telefonszámot cseréltünk. Máshol nem nagyon törődtek azzal, hogy útba igazítsanak, pláne, hogy hogyan érezzük magunkat” – mondta Császár Noémi elsőéves hittanár szakos hallgató. A vele készült interjú ITT olvasható.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye; SzAGKHF

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria