Tanévnyitó találkozásra várták Sajópálfalán az óvodapedagógusokat

Hazai – 2024. augusztus 29., csütörtök | 9:54

A Miskolci Egyházmegye kötelékébe tartozó óvodapedagógusok az új nevelési év kezdetén a sajópálfalai kegyhelyen találkoztak. Orosz Atanáz püspök vezetésével az alkonyati zsolozsma szertartásán imádkoztak közösen és kérték Istentől a kegyelmet a most kezdődő éves munkára.

Az oktatás-nevelésben dolgozók munkáját elismerő díjak közül most adták át a Szent Lídiáról elnevezett díjat. Az elismerést a nevelést-oktatást legkiemelkedőbben segítők munkájáért ítélik oda. Idén Balogh Béláné részesült a díjban, aki a homrogdi óvoda selyebi telephelyén dajkai feladatokat lát el az óvoda egyházi fenntartásba vétele óta. Nap mint nap arra törekszik, hogy segítse az oktató-nevelő munka feltételeinek megteremtését, hogy megkönnyítse a csoportban dolgozó óvodapedagógusok munkáját. Áldozatos munkáját bizonyítja a gyermekek szeretete és ragaszkodása.

A teljes laudáció ITT olvasható, a cikk alatti mellékletben.

Szent Lídia, a Kr. u. 70-ben elhunyt özvegy a Szentírás szerint Tiatirában élt, bíborárus volt, amikor befogadta Pált és Szilást a házába. Ő volt az első nő, akit Szent Pál Filippiben háza népével együtt megtérített (ApCsel 16,14.40).

Bialkó Mária, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója igazgatója további elismerő okleveleket nyújtott át azoknak is, akiknek munkában eltöltött évei már évtizedekben mérhetők.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria