A szeretet kovászai – Nyári tábor Egerben a szalézi nővérekkel

Megszentelt élet – 2023. július 15., szombat | 13:01

„Kelessz velünk!” – ez volt a mottója az idei Nyári Oratóriumnak, melyet már több mint 25 éve minden esztendőben megszerveznek Egerben, a Segítő Szűz Mária Kollégiumban a Don Bosco Nővérek és segítőik, a szalézi animátorok. A nővérek egri közössége a maklári egyhetes napközis tábor után Egerben két hétig foglalkozott a gyermekekkel, ahol július 7-én ért véget a tábor.

A táborban Bosco Szent János és Mazzarello Szent Mária – a szeretet és a jelenlét összhangján alapuló – pedagógiája szerint foglalkoznak a fiatalokkal. Nagy Ágnes nővér, a tábor egyik főszervezője elmondta: az idei téma kapcsán a szervezők igyekeztek felébreszteni a vágyat a fiatalokban arra, hogyan lehetnek jó kovász a saját mindennapi életükben.

A színes programok között nagy szerepet kapott mindennap délelőtt az úgynevezett nagycsoportos foglalkozás. Idén Árpád-házi Szent Erzsébet életpéldájával ismerkedhettek meg a táborozók.

A program reggel 7 órától kora estig tartott, együtt vett részt rajta a teljes tábor, valamint voltak beszélgetések és játékok korosztályonkénti csoportokban, ahol szintén megtapasztalható volt a szalézi családias légkör.

A programok között szerepelt egy budapesti kirándulás, az egri várban lovagi torna, sportdélután, sőt, még egy olyan nap is, amely során a gyermekek szentgyónáson is részt vehettek. A kézműves-foglalkozásokon és a szervezett játékokon keresztül önfeledten, vidám hangulatban ismerhették meg egymást a szervezők és a gyermekek.

A tábor minden napján szentmisén vettek részt a szervezők a családokkal együtt, ahol elmélyülhetett az idei program témája, hogy hogyan tudunk a szeretet kovászai lenni a mindennapjainkban is.

A tábor gálaműsorral és családi nappal ért véget. A tanévközi oratórium szeptember 16-án 15 órától várja a fiatalokat és családjaikat a Malom utca 11. szám alatt lévő Egri Szalézi Oratóriumba.

Szöveg: Domán Vivien

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria