A Szombathelyi Egyházmegyéből is folyamatosan érkezik a segítség Kárpátaljára

Hazai – 2022. március 10., csütörtök | 10:27

A Szombathelyi Egyházmegyében működő karitászcsoportok adománygyűjtő akcióiról olvashatnak az alábbiakban.

Története legnagyobb adománygyűjtő akcióját bonyolította le a sárvári karitász a városban és környékén az elmúlt napokban. Az ukrajnai háború áldozatait és a Kárpátalján élő magyarokat segítik.

Diákönkéntesek, a Kolping-szolgálat tagjai, védőnők, a környező települések lakosai és a sárvári polgárőrség dolgoznak együtt a Karitász helyi szervezetének tagjaival. Az adományokat csoportosították, dobozolták, zsákolták, feliratozták, hogy a központban – a Nádasdy-várban – könnyebb legyen az elosztás.

Különösen aktívak voltak, hatalmas adománymennyiséget gyűjtöttek a következő települések és közösségek: Sótony, Nyőgér, Bejgyertyános és az egervári iskola.

A teljes hír a vaol.hu-n olvasható.

*

Hat kisbusz indult összesen 11 tonna, 16 millió forint értékű adománnyal az ukrán határon túlra, a kárpátaljaiak megsegítésére – mondta el Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója március 7-én, hétfőn.

Az adományok elindításakor jelen voltak a városvezetők, Majthényi László megyei elnök és Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője is. Székely János szombathelyi megyéspüspök megáldotta a szállítmányt.

Videós beszámoló ITT érhető el.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye, Vaol.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria