A Váci Egyházmegye nyolc pedagógusa részesült minisztériumi elismerésben

Kishírek – 2023. július 7., péntek | 14:55

Idén júniusban a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) intézményeiben nevelő, illetve tanító nyolc pedagógus kapott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. A díjat a pedagógusok nyugdíjba vonulásuk alkalmából kapták, melyet saját intézményük tanévzáró ünnepségén vehettek át – közölte az oldalán az egyházmegye július 3-án.

A Pedagógus Szolgálati Emlékérem a belügyminiszter által adományozható egyik szakmai elismerés, mely azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek. A kitüntetett az adományozást igazoló okiratot és érmet kap, mely Fritz Mihály szobrászművész alkotása.

A jelöltekre javaslatot az intézmények vezetői tehettek. Idén első alkalommal a fenntartó egybegyűjtötte a kérelmeket, hogy együtt tudja azokat felterjeszteni a Belügyminisztériumnak. Minden javaslat elfogadásra került, az elismerést saját intézményük tanévzáró ünnepségén vehették át a díjazottak, melyeken az EKIF vezetőségének képviselői is részt vettek.

Minisztériumi elismerésben részesült Pataki László Zsoltné, a gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója; Ragó Ágnes, a kocséri Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Gábor Áron Tagiskola tanítója; továbbá Sisa Sándorné, a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője. A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvodából öt pedagógus részesült elismerésben: Horváth Tünde, Ócsai Annamária és Spengerné Újszászi Ilona Ágnes tanítók, Godó Jánosné óvodapedagógus, valamint Ócsai Józsefné, korábbi óvodavezető.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria