A Vértes szívében táboroztak a Veszprémi Egyetemi Lelkészség tagjai

Kishírek – 2024. augusztus 27., kedd | 16:14

Augusztus 21. és 25. között nyári tábort szervezett a Veszprémi Egyetemi Lelkészség a Vértesbe.

A nyár utolsó hete különleges élményekkel gazdagította a Veszprémi Egyetemi Lelkészség tagjait, akik Kulcsár Dávid egyetemi lelkész vezetésével tölthettek el öt felejthetetlen napot a Vértesben. A tábor nemcsak testi és lelki feltöltődést kínált a résztvevőknek, de alkalmat adott a hit és a közösség erejének megélésére is.

A csapat szerdán érkezett meg a Vértes lábánál fekvő Kecskédre, amely a tábor bázisaként szolgált. Az első nap programja az ismerkedés jegyében telt: meglátogatták Dávid atya szülővárosát, Oroszlányt, ahol mélyebb betekintést nyerhettek a helyi evangélikus közösség életébe, majd szentmisén vettek részt a Munkás Szent József-templomban. Az estét közösségi programok, mint borkóstoló és táncház zárták, melyek tovább erősítették a résztvevők közötti kötelékeket.

A csütörtöki napot egy zarándoklat nyitotta a majki kamalduli remeteséghez. A közösség egykori életének megismerése után az Oroszlányi Bányászati Múzeum különleges élményt kínált: a résztvevők csillében ülve kisvonatozhattak, majd a napot egy meghitt, gyertyafényes szentségimádás zárta Kecskéd templomában. Ez az este különösen alkalmas volt a belső béke megtalálására és a lelki feltöltődésre, amit a táborozók mélyen megéltek.

Pénteken Tata városa nyújtott motiváló környezetet. A Kálvária-dombról nyíló panoráma, majd a Szent Kereszt-templomban tartott szentmise különleges lelki élményeket adott a résztvevőknek. A nap további részében a Fényes Tanösvény természeti csodáit fedezték fel szemlélődő ima kíséretében, mely mélyítette a kapcsolatukat a Teremtővel és egymással. Az esti programok vidám hangulatot hoztak, amelyben a közösség tagjai még közelebb kerültek egymáshoz.

Szombaton a Tarjánban tett látogatás következett, ahol a helyi Szent György-templomban tartott szentmise mellett lehetőség nyílt közös játékokra is. A Turul-emlékműnél és a Szelim-barlangban töltött idő során a résztvevők nemcsak a természet szépségeit, hanem a közös éneklés erejét is megtapasztalhatták. Az este folyamán a helyi Német Nemzetiségi Dalárda óriási vendégszeretete és zenei előadása tette emlékezetessé a napot.

A tábor utolsó napja a hála és a közösség erejének ünnepe volt. A kecskédi Szent Anna-templomban tartott szentmise során a dalárda is csatlakozott a táborozókhoz, közös énekekkel mélyítve a liturgiát. A tábor értékelése után a résztvevők hazafelé indultak, ám a Vérteskozma nyugalmában eltöltött idő még egy utolsó alkalmat adott a lelki elcsendesedésre, mielőtt a csákvári cukrászdában közös fagylaltozással búcsúztak egymástól.

Ez a néhány nap a Vértesben a hit, a közösség és a szeretet hármas jegyében telt. A résztvevők nemcsak szórakozással, hanem mély lelki élményekkel gazdagodtak, amelyek erőt adnak a hamarosan kezdődő tanulmányi időszak kihívásaihoz. A Veszprémi Egyetemi Lelkészség tagjai hálásak mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a felejthetetlen táborhoz, különösen Kulcsár Dávid atyának és szüleinek, akik a lelkiség és a közösségi összetartás példái voltak mindenki számára.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria