Adománygyűjtő koncert Budapesten az ifjúsági világtalálkozón résztvevő fiatalokért

Kultúra – 2023. július 28., péntek | 20:10

A Szent Kereszt Templomigazgatóság szervezésében tartanak jótékonysági koncertet július 29-én 19 órától a budapest-krisztinavárosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. Az esten közreműködő Sztahura Ágnes, Angelika nővér, a Szociális Missziótársulat novíciája az eseményre készülve elmondta: ő maga két alkalommal vett részt ifjúsági világtalálkozón, és tudja, milyen fontos ez egy fiatal számára.

„Amellett, hogy lelkileg is sokat ad egy ilyen találkozó, a közösség és a keresztény társadalmi élet megtapasztalása is nagyon jó élmény. Amikor Matolcsy Kálmán atya megkért, hogy közreműködjek ezen a jótékonysági eseményen, rögtön igent mondtam” – nyilatkozta Angelika nővér.

A koncert helyszínéül szolgáló krisztinavárosi Havas Boldogasszony-templom nemrég felújított orgonáján Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Camille Saint-Saëns és César Franck művei is felcsendülnek majd. A belépés díjtalan, az adományozásra a kihelyezett perselyekben lesz lehetősége a segítő szándékú híveknek.

Angelica nővér korábbi interjújában orgonaművészi tevékenységéről így nyilatkozott: „Szeretek koncertezni, de én erre elsősorban egy istenadta tehetségként tekintek, amivel szolgálok. Ebben a szolgálatban szeretnék szépet adni, jót adni, s megmutatni, hogy ez a zene gyógyítani tud. Azt mondják, hogy az orgona hangja közelebb visz az áhítathoz, közelebb visz az Istenhez. Azt hiszem, hogy ebben van valóság. Sok olyan ember van, aki betér a templomba kicsit imádkozni, s amikor megszólal az orgona, valami átjárja a lelkét.“

A Facebook-esemény és a meghívó IDE kattintva érhető el.

Forrás és fotó: Szent Kereszt Templomigazgatóság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria