Adományokkal segíti a Katolikus Karitász a fóti gyermekotthon lakóit

Hazai – 2015. augusztus 3., hétfő | 17:07

Több száz párnával, ágyneművel, törölközővel, valamint tisztálkodási és tisztítószereket tartalmazó adományokkal segítette a Karitász a fóti Károlyi István Gyermekközpontban élő kísérő nélküli kiskorú menekülteket – tájékoztat a Katolikus Karitász.

A Katolikus Karitász folyamatosan figyelemmel kíséri a hazánkba érkező menekültek befogadó állomásokon történő ellátását, kiemelt figyelmet fordítva a táborokba érkező kísérő nélküli gyerekekre.

A kísérő nélküli kiskorúak jelenleg a fóti Károlyi István Gyermekközpontba kerülnek, ahol teljes ellátást biztosítanak számukra. A Karitász felvette a kapcsolatot az intézmény igazgatójával, Kádas Istvánnal, aki elmondta, hogy napról napra változik az otthonban ellátott menekült gyermekek száma. A kapott tájékoztatás alapján a segélyszervezet nagy mennyiségű törölközőt, kéztörlőt, párnát, paplant, ágyneműhuzatot, papucsot, valamint mosószert, öblítőt és tisztálkodószereket adományozott az otthonnak. Az adományok átadásakor 114 gyermek tartózkodott az intézményben.

A Katolikus Karitász szükség szerint továbbra is segíti a gyermekotthon ellátói munkáját. A szervezet évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, melynek keretében folyamatosan támogatja a befogadóállomásokon elhelyezett menekülteket. Ennek keretében szállított többször is ruhaneműt és egyéb használati eszközöket a vámosszabadi, a bicskei, a balassagyarmati és a debreceni központokba. Tekintettel az elmúlt hónapokban hazánkba érkező migránsok számára, a segélyszervezet a nagyfai és a kiskunhalasi táborban is fölajánlotta segítségét.

A Károlyi István Gyermekközpont egy 2011-es kormányrendeletnek megfelelően, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint fenntartó előírása szerint befogadja a Magyarország területén tartózkodó kísérő nélküli kiskorú menekülteket, és biztosítja gyermekvédelmi szakellátásukat.

Fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria