Advent Sopron katolikus óvodáiban

Kishírek – 2023. december 14., csütörtök | 14:19

Az alábbiakban a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde igazgatóhelyettesének, Locsmándi Zsófiának összefoglalóját olvashatják a Győri Egyházmegye fenntartásában működő két soproni óvoda, a Szent Orsolya Óvoda és a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde idei adventi programjairól.

Különösen szép december hava, mikor az év legmeghittebb ünnepére, karácsonyra készülünk. Adventi utunkat egy játszóházzal kezdtük meg mindkét intézményünkben. A gyermekek szüleikkel együtt készíthették el adventi koszorúikat.

A koszorúkat Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész áldotta meg.

Ünnepi díszbe öltöztek az óvodák, a termekbe a betlehemi istálló is bekerült, amelyhez Mária és József napról napra közelebb kerül.

Az adventi koszorúk fénye mellett mindennap leülünk énekelni, imádkozni, mesét hallgatni, hogy ne csak a termek, de a szívek is ünneplőbe öltözhessenek.

Ünnepre hangoló bábelőadással és kreatív tevékenységgel várjuk a gyerekeket, hogy megmutassuk nekik, egy ünnep attól lesz szép, hogy szeretettel készülünk rá.

Vendégeket is szívesen fogadtunk: a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, Tama Krisztina és a Caamerata Art’Issima koncertjét hallgathattuk meg.

Szent Miklós püspök csodálatos hóesésben érkezett meg a Szent Orsolya Óvodába és a Szent Anna Óvoda-Bölcsődébe.

A gyermekek mindkét helyen nagy izgalommal várták Szent Miklóst.

A kicsik ragyogó szemmel hallgatták Szent Miklóstól a három fenyőfa történetét. A vendég ajándékkal is kedveskedett a gyermekeknek.

A Szent Miklós püspök érkezéséről szóló mozgóképes beszámoló ITT megtekinthető.

Forrás: Győri Egyházmegye; Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde

Fotó: Horváth Franciska és Milkovics Veronika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria