Adventi ifjúsági imaórák a szatmári egyházmegyében

Külhoni – 2022. december 3., szombat | 12:00

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén adventben is elcsendesedésre, egymásra figyelésre hívja a fiatalokat – és nem csak őket – a szatmári egyházmegye ifjúsági irodája. Az adventi imaórákról Tyukodi Beáta SJC ifjúsági referens írt beharangozót.

Az adventi időszak meghív az elcsendesedésre. Isten szavát ebben a csendben hallhatjuk meg igazán. Az imaszövegek üzenetei, a képek és dalok hangulata a megállásban, a tudatos jelenlét gyakorlásában szeretné segíteni a résztvevőket. Lehetőséget biztosítanak ezek az alkalmak a találkozások mélyebb megélésére egymással és Jézussal. Abban is segíthetnek, hogy a résztvevők nyitottabbak legyenek a valóságra, felismerjék Isten jeleit, nyomait az életükben és a világban. A szatmári egyházmegyei ifjúsági iroda munkatársai az adventi vasárnapokra négy témát választottak, a következő címekkel: Az ima ereje, A szó ereje, A remény ereje, A közösség ereje.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is eljuttatták a segédanyagot az egyházmegye plébániáira, az egyházi iskolákba és más egyházmegyék ifjúsági pasztorációval foglalkozó munkatársaihoz. Az imaanyag bármilyen módon felhasználható, összességében vagy egy-egy részt kiragadva, ami az adott kiscsoportnak, közösségnek hasznára, lelki épülésére szolgál.

A szatmári székesegyházban advent első vasárnapján, november 27-én 19 órakor tartották az imaórát Jakkel Tamás ifjúsági lelkész vezetésével és az önkéntes csoportvezetők lelkes csapatának közreműködésével. „Adventnek két irányvonala van: nem csak mi keressük Istent, hanem ő is keres bennünket” – idézte Szentmártoni Mihály SJ buzdító gondolatait az ifjúsági lelkész a bevezetőben. A zenei szolgálatot a székesegyház ifjúsági kórusa vállalta, Scheitli Erik kántor vezetésével. A fiatalokkal együtt imádkozott Schönberger Jenő püspök, aki a végén áldásban részesítette a jelenlévőket.

Kaplonyban advent mind a négy vasárnapján megszervezik az imaórákat, ahol a plébániai csoportok (énekkar, rózsafüzér társulat, fiatalok, Szívgárda, egyháztanács) vezetik a kiküldött imaanyag alapján az alkalmakat. A Szent Antal-templomba 15 órára várják az elcsendesedni vágyó híveket.

Máramarosszigeten a Borromeo Szent Károly-templomba várják az imádkozni vágyókat az adventi vasárnapokon 15.30-ra.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája/Romkat.ro

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegyei Ifjúsági Iroda Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria