Adventi lelkigyakorlatos füzetet állított össze a Pécsi Egyházmegye Egyetemi Lelkészsége

Hazai – 2023. december 6., szerda | 10:41

A Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség az adventi várakozásban való elmélyülést segítő füzetet állított össze. A Világosító címmel megjelent, 18–35 éveseket megszólító, de az idősebb korosztály számára is hasznosan forgatható kiadvány nyomtatott formában – korlátozott számban – elérhető az egyházmegye templomaiban, illetve digitálisan letölthető a Pécsi Egyházmegye honlapjáról.

Más egyházmegyékben már bevált gyakorlatból merítve első ízben jelentkezett saját adventi kiadvánnyal a Pécsi Egyházmegye 2022 őszén újjászervezett egyetemi lelkészsége. A 35 oldalas kiadványban grafikai jelek igazítják útba az olvasót a napi szentmise szentírási szakaszai, az egyházmegye lelkipásztorainak továbbgondolásra késztető gondolatai és a napi imádságok között, hogy a betlehemi csillag fényében találjanak rá Istenre, emberi életünk igaz valóságára.

A lelkigyakorlatozót Felföldi László pécsi megyéspüspök is köszönti a füzet lapjain, aki örömteli várakozással tekint a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség első adventi kiadványára, mely a nevében hordozva küldetését világosítani jött szívet-lelket, fényt gyújtani a várakozás sötétjében.

„Az adventet átható karácsonyi csillag fénye korunkban is a Teremtő nagy erejű szavának megjelenítője, mely azt közvetíti, mint egykoron: Legyen világosság! Legyen világosság mindnyájunkban, családjaink életében, az Egyházban, országunkban, az egész földön. Legyen a sötétből világos, a béke fényének világossága a háborúskodás pusztító sötétségével szemben.

A betlehemi csillag életünk vezércsillaga, fénye vezet minket. Figyelő tekintetünket jelet adó világosságára szegezve erőt meríthetünk belőle. Adjunk teret és időt a világító fénynek, Istennek az életünkben, a megteremtett csendünkben és az imádságban, ami a Teremtővel való találkozás termőtalaja ebben az adventi időszakban is.

Hálatelt szívvel kívánom, hogy az advent világosító fénye a várakozás útján haladva mindnyájunk számára segítsen megtalálni az éltető Krisztus életet adó és megtartó világosságát” – olvashatók a főpásztor gondolatai az adventi kiadványban.

A füzet ötletgazdája Kovács József egyetemi lelkész, püspöki titkár.

A Világosító, a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség  (PEKEL) adventi kiadványa ITT LETÖLTHETŐ.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria