Adventi vásárt tartottak a budapesti Fény utcai piacon a Felzárkózó települések program keretében

Hazai – 2023. december 13., szerda | 9:53

December 9-én rendezték a Felzárkózó települések programot megvalósító szervezetek első közös adventi vásárát a budapesti Fény utcai piacon.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett vásárra a Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiből, műhelyeiből is érkeztek termékek. Az ország több részén – Mátraverebélyen, Tarpán, Besenyődön, Tiszanánán, Kecskeméten, Mezőladányon, Pécsett, Pátyon és Budapesten – készült áruk minőségükkel és szépségükkel vonzották  az érdeklődőket, akik közül sokan a nézelődés, vásárlás után is maradtak még egy kicsit, hogy megismerhessék a műhelyek, a tárgyak és legfőképpen azok előállítóinak történeteit.

A vásáron Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Lantos Szilárd, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat modellprogramjainak vezetője és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének hölgy tagjai is jelen voltak.

„Miből készült? Kik készítették? Milyen technikával?” – A FeteKert kávézó előtti standoknál az érdeklődők nem fogytak ki a kérdésekből, de az eladókat nem kellett félteni, a kérdésekre pontos válaszokat adtak, hiszen az esetek többségében ők maguk voltak a termékek készítői.

A Fény utcai piac második emeletén tíz pult körül kavarogtak a vásárlók: simították a REfarmer huzatokat, szagolgatták az illatos relaxpárnákat, kóstolgatták a Baptower mikrozöldjeit, és merültek el a REkreáció műhelyben készült ékszerek bonyolult mintázataiban.

A műhelyekben, manufaktúrákban dolgozó embereknek alkotóként találkozni a vásárlókkal, megtapasztalni az érdeklődést a saját kézzel előállított termékeik iránt egyszerre lelkesítő és bátorító, lélekemelő visszajelzés, hogy jó úton járnak, fontos munkát végeznek.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Majoros Árpád Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria