Akolitusképzést indít ősztől a Szombathelyi Egyházmegye

Hazai – 2023. július 14., péntek | 9:56

A Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint e képzés után hosszabb ideig nem indul új évfolyam. Jelentkezési határidő szeptember 30.

A képzés két éven át tart, és nyolc hétvégét foglal magába. A képzési hétvégéken a részvétel kötelező. A jelöltek – pozitív elbírálás estén – a képzés végén lektor-, majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

A képzésre rendezett szentségi életet élő, 25 év feletti, érettségizett jelentkezőket várnak a Szombathelyi Egyházmegye területéről, akik szívesen segítik a lelkipásztorokat liturgikus és közösségszervezői feladataikban.

A jelentkezés feltétele a mellékelt jelentkezési lap kitöltése, lelkipásztori ajánlás, házasok esetében a feleség írásos beleegyezése. A jelentkezéseket a pasztorális irodába kérik eljuttatni (e-mailben: pasztoralis@martinus.hu, vagy postán: 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 3.).

A jelentkezési lap ITT tölthető le.

Jelentkezési határidő szeptember 30. A jelentkezők ezt követően egy felvételi beszélgetésen vesznek majd részt.

A képzés a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósul meg, a résztvevőktől hétvégenként 7500 forint hozzájárulást kérnek (szállást és étkezést biztosítanak).

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria