Akolitusok számára tartottak rekollekciót Vácon

Hazai – 2023. június 15., csütörtök | 9:00

Június 3-án a Váci Egyházmegye akolitusainak és akolitusjelöltjeinek tartottak lelkinapot Vácon a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban. A rekollekción jelen volt Marton Zsolt megyéspüspök és Farkas László akolitusokért felelős lelkipásztor is.

Marton Zsolt püspök egész napos rekollekcióra, „a lelki összeszedettség visszanyerésére és fokozására” hívta össze az egyházmegye akolitusait Vácra. Közel százhúszan vettek részt ezen az alkalmon.

A rekollekció első részének helyszíne a Piarista Gimnázium volt, ahol Papp Miklós az Isten és a közvetítés, valamint a szolgálat és a család témájáról tartott előadást. Beszédében kiemelte, hogy az akolitusok mindent az Úrnak tesznek, az Urat szolgálják.

Beszédét kiscsoportos beszélgetések követték; a kihelyezett ötletládába az akolitusok összetartás, rekollekció, továbbképzés témájában tett javaslatait gyűjtötték össze a szervezők.

Ebéd után Marton Zsolt megyéspüspök előadása következett Szinodialitás, az egyházmegye víziója – tájékoztatás az egyházmegye folyamatban lévő történéseiről, életéről, jövőképéről és terveiről címmel a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban. Énekek, csendes elmélyülés, majd kötetlen beszélgetések zárták a napot.

Glacz Béla isaszegi akolitus személyes hangú beszámolója IDE kattintva elolvasható.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria