Alapítójukra, Luigi Giussanira emlékeztek a Comunione e Liberazione mozgalom tagjai Budapesten

Hazai – 2023. február 27., hétfő | 17:16

Február 24-én a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-plébániatemplomban szentmisét mutattak be a Comunione e Liberazione katolikus lelkiségi mozgalmat alapító Luigi Giussani halálának évfordulója alkalmából. A mozgalom karizmájából született a Borromeo Szent Károly Missziós Papi Testvériség, melynek papjai e budapesti templomban szolgálnak.

A szentmisét a Comunione e Liberazione mozgalom régi barátja, Blanckenstein Miklós mutatta be. Szentbeszédében felidézte találkozásait Luigi Giussanival és a mozgalom más tagjaival, akik még a kommunista rendszer idején keresni kezdték a kapcsolatot a vasfüggöny mögött élő katolikusokkal.

A Lélek nem hagyja el az Egyházat; a mozgalmak sajátos karizmájukkal azt a közösségi megújulást szolgálják, amely a Krisztushoz tartozás igazi szabadságát hozza el

– hangsúlyozta a szónok. – A Comunione e Liberazione különösen is törekszik arra, hogy az élet minden területén megélje ezt.

A közösség különösen azért imádkozik, hogy meg tudjon felelni Ferenc pápa kérésének, melyet 2022. október 15-én a Szent Péter téren tartott általános kihallgatáson a mozgalomhoz intézett, hogy kísérjék őt a békéért folytatott prófétai küldetésben. E küldetés Isten jelenlétére mutat a szegényekben, és Isten jelenlétét hirdeti minden nemzetben és kultúrában.

A szentmisén a Szent Angéla kórus látta el a zenei szolgálatot.

Forrás és fotó: Comunione e Liberazione mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria