Állami elismerésben részesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több munkatársa

Hazai – 2023. augusztus 23., szerda | 9:54

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több munkatársa is magas rangú állami elismerést vehetett át augusztus 20. alkalmából. A Jelenlét program három vezetőjét az ország legszegényebb településein élő emberekért végzett magas színvonalú munkájukért tüntették ki, Hajdu Krisztiánt, a dél-dunántúli régió szakmai vezetőjét pedig a hajléktalan emberek ellátásáért végzett magas színvonalú munkájáért.

Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta a gyermekvédelem területén példaértékű hozzáértéssel és elkötelezettséggel végzett munkája elismeréseként, a felzárkózó települések érdekében végzett kivételesen értékes, elkötelezett és odaadó szakmai tevékenysége elismeréseként Bán Ildikó szociálpedagógusnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések Programja Észak-Alföldi Régiója területi vezetőjének, az Integrált Térségi Gyerekesély Program volt szakmai vezetőjének.

A köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását szolgáló Modellprogramok vezetőjeként végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Lantos Szilárdnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Modellprogramok vezetőjének.

A köztársasági elnök ugyancsak a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta az ország legszegényebb településein élő gyermekek érdekében áldozatkész elhivatottsággal és kivételes kitartással végzett példaadó szakmai tevékenysége elismeréseként Tasi Krisztina pszichológusnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programja tiszabői programvezetőjének.

Az államfő – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából ugyancsak a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta az otthontalan emberek ellátása érdekében végzett magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Hajdu Krisztiánnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiója szakmai vezetőjének, a pécsi Támasz Alapítvány volt szakmai vezetőjének.

*

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől vehette át a Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket augusztus 18-án délelőtt a Hagyományok Házában Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, illetve a segélyszervezet két másik vezető munkatársa.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt kitüntetésben részesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálatban végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Lázár Alpár Tibor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Forrásközpontjának vezetője, a betegek és rászorulók érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként; valamint Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője az MMSZ nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése és kiemelkedő humanitárius munkája elismeréseként.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (12)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria