Aranymisét ünnepeltek Zalaegerszegen

Kishírek – 2023. július 4., kedd | 17:06

Június 24-én ötven év papi szolgálatért adott hálát Sághegyi Gellért söjtöri plébános Zalaegerszegen, a Jézus Szíve templomban.

Ötven évvel ezelőtt, 1973. június 24-én Zalaegerszegen, a Jézus Szíve templomban szentelte pappá őt Fábián Árpád akkori megyéspüspök. Ez volt az első alkalom, hogy nem a szombathelyi székesegyházban volt egy pap szentelése, hanem abban a templomban, ahol keresztelték, ahol ministrált, ahol hittant tanult. Vendrő György, a zalaegerszegi Jézus Szíve-templom akkori plébánosa vetette fel ezt, hogy a születésétől kezdve vallásos családban nevelkedő, hitét megtartó ifjúnak ez a tisztelet kijár a plébániájától.

Akkor, 1973-ban a templomban nem csak az ülőhelyek teltek meg, de faltól falig álltak a hívek, sőt, voltak, akik nem is tudtak bemenni a templomba. Egy héttel később pedig ugyanebben a templom mutatta be újmiséjét a felszentelt.

Ötven évvel később, június 24-én este a rokonok és az egybegyűlt hívek részvételével mutatta be hálaadó szentmiséjét Sághegyi Gellért. A szentmisén koncelebrált Stróbel László esperesplébános és a jubiláns kisöccse, Furján Gellért atya.

A szentmise végén Stróber László apátplébános felolvasta a pápai áldás szövegét, és átadta az erről szóló emléklapot. Aranymisés áldással zárult a szentmise.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria