Átadták a PPKE és a Katolikus Szeretetszolgálat szociálisvezető-képzésének tanúsítványait

Hazai – 2024. július 2., kedd | 14:16

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) és a Katolikus Szeretetszolgálat közös szervezésében immár ötödik éve zajló szociálisvezető-képzésben, a 2023/24-es tanév 2. félévében 73 hallgató vett részt, akiknek június 28-án Budapesten ünnepélyes keretek között adták át tanúsítványaikat.

A képzés zárókonferenciáján és -ünnepségén előadást tartott Birher Nándor Máté, a PPKE BTK dékánja, Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, valamint Tóth Tibor, a PPKE BTK Gondoskodáspolitikai Intézetének vezetője.

Elhangzott: az intézményi együttműködések révén nem csak a szociálisvezető-képzés újul meg folyamatosan, hanem a szociális ellátórendszert is új (gondoskodáspolitika) szakiránnyal tudják bővíteni.

Ezt követően Nagy Viktor, a Rege Residence Szépkorúak Otthona főigazgatója tartott előadást A mai szociális vezető-menedzser címmel, melyben rávilágított a vezetők mindennapi kihívásaira. Útravalót is kínált a résztvevőknek: „Álljatok két lábbal a földön, de az égre nézzetek!”

A program során Faddi Tímea oktató nyújtott betekintést a képzés mindennapjaiba, Filep Márk pedig a résztvevők reflexióit közvetítette.

Az esemény háziasszonya és moderátora Rostáné Riez Andrea, a képzés szakmai vezetője volt. Biztatta a hallgatókat, hogy ápolják a képzés során kialakított kapcsolataikat a jövőben is, hiszen a tudásuk mellett ez lesz a legfontosabb a vezetői életükben.

Forrás: PPKE BTK; Katolikus Szeretetszolgálat

Fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria