Az Egyház mint krisztusi közösség – Folytatódik a pécsi egyházmegyei szabadegyetem előadás-sorozata

Kultúra – 2024. április 5., péntek | 12:05

A Pécsi Egyházmegye idei szabadegyetemi előadás-sorozatának következő meghívott előadója Udvardy György veszprémi érsek lesz. Az egyházmegye korábbi püspöke április 10-én, szerdán 18 órai kezdettel tart előadást a Magtár Látogatóközpontban.

Az idei szabadegyetem fő üzenete Pál apostol tanításához kapcsolódik: „A lelki adományok különfélék, de a Lélek ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Különfélék a csodatettek is, de Isten, aki mindezt mindenkiben véghez viszi, ugyanaz. A Lélek ajándékait pedig ki-ki azért kapja, hogy használjon vele.” (1Kor 12,4–7)

A rendezvény meghívott előadói az apostoli tanítás tükrében vizsgálják az Egyháznak – mint krisztusi közösségnek – meghívó, befogadó és megtartó szerepét.

A tavaszi és az őszi szemeszterben idén is három-három alkalommal várják az érdeklődőket. A tavaszi szemeszter záróalkalmát május 8-án tartják, akkor Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök előadását hallhatják az érdeklődők.

Az előadások minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Magtár Látogatóközpontban. A szabadegyetemi előadás-sorozat ingyenesen látogatható.

ForrásPécsi Egyházmegye

Fotó: Pécsi egyházmegye, Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria