Az életközép kérdései – Papp Miklós morálteológus előadása Győrben

Hazai – 2023. február 28., kedd | 20:17

Február 8-án Papp Miklós görögkatolikus pap volt a Brenner János Hittudományi Főiskola „Hitünk és életünk” szabadegyetemi előadás-sorozatának meghívott vendége. A morálteológus az életközépről, annak válságáról és a lehetséges megoldásokról beszélt.

Az eseményen a főiskola oktatói és az intézmény vezetése alatt működő Szent László Katolikus Szakkollégium diákjai, a Brenner János Hittudományi Főiskola kispapjai, valamint több mint 150 résztvevő volt jelen.

Az előadó bevezetőjében rámutatott arra, hogy a jelenleg életközépben élő felnőttek úgynevezett „szendvicsgenerációban” élnek. Sok olyan szituáció veszi körül az embert, amelyre érdekesnél érdekesebb módon reagálhat. Az előadó a görögkatolikus misztika segítségével igyekezett megvilágítani az életközépi válság kezelésének módjait, felhasználva a fejlődéspszichológiával foglalkozó Erickson modelljét és a Maslow-féle szükségletpiramist is. A Szentháromság ikonját igénybe véve kiemelte a családi élet gazdagságát. A családi életből vett példák különösen tartalmassá tették az előadást.

Papp Miklós rámutatott, hogy az eucharisztikus lelkiség segít az életközépi válság leküzdésében. Óvnunk kell magunkat a vallási és közéleti értelemben vett elitizmustól. Előadását azzal zárta, hogy Isten szeretete mindenkit sürget és noszogat a való élet problémáinak kezelésében.

Az előadás az alábbi videóra katintva visszanézhető.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria