Az Eucharisztikus Világkongresszus hetedik napja

Kitekintő – 2016. január 30., szombat | 16:40

Az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hetedik napjáról, január 30-áról Török Csaba helyszíni tudósítását olvashatják.

Az utolsó munkanapon reggel a laudest Angel Lagdameo püspök vezette. Ezt – egy rövid, vallásos témájú bemutató után – a szombati nap főelőadása, Timothy Dolan New York-i bíboros, érsek katekézise követte, amelynek témája ez volt: Az Eucharisztia és Mária. A főpap a teológia és a lelkiség szempontjából világította meg azt a szoros és mély kapcsolatot, amely az Istenanya és az Oltáriszentségben jelen lévő Fia között fennáll. Ez a kötődés szép kifejezést nyer az imádságban, az egyház szertartásaiban, de a népi vallásosságban is.

Ezután a Thaiföldről érkezett Sarindhorn Mativachranon kapta meg a szót. A politikai, gazdasági nehézségektől és természeti csapásoktól erősen terhelt távol-keleti országból érkezett hölgy tanúságtételében arról beszélt, hogyan lehet nem egyszerűen csak túlélni, de sikereket is elérni és előrehaladni a hit segítségével a legrosszabb körülmények között is.

Lévén hogy a napi szentmisére délután került sor, a délelőttben helyet kapott még egy előadás. Cyril Alexrod atya és Ralph testvér azzal a kérdéssel foglalkoztak, milyen módon lehet lelkipásztori gondoskodással fordulni a siketek, a vakok, a fogyatékkal élők felé.

Az ebédszünetet követően a megkezdett tematika folytatódott. Stephanie Authier és Matthew Hysell testvér előadásának a következő volt a címe: Siket katolikusok, vezetők és tanítók. Ezután Charlie Dittmeier és Min Seo Park szerzetestestvérek számoltak be a délkelet-ázsiai siketmisszióról és -szolgálatról.

Fotó: 51st International Eucharistic Congress 2016

Török Csaba/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria