Az imával megújuló közösség éve lesz 2024 a gyulafehérvári főegyházmegyében

Külhoni – 2024. január 11., csütörtök | 9:01

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye pasztorális bizottsága javaslatára az imával megújuló közösség éve lesz 2024, „Újuljatok meg!” (Ef 4,23–24) mottóval; a pasztorális terv egyben Márton Áron gondolatát követi: „Az embereknek kell megjavulniuk, hogy jóra forduljanak az idők.” Kovács Gergely érsek a főegyházmegye Facebook-oldalán is tájékoztatott a pasztorális tervről.

A 2025-ös jubileumi év mottója – „A remény zarándokai” – arra hív meg mindannyiunkat, hogy legyünk egy jobb világ építői. Az erre való felkészülés első mozzanata, hogy a szinodális út mintája szerint aktív részvételünkkel szeretetközösséggé alakítjuk egyházközségeinket, amelyek továbbsugározzák Isten szeretetét.

Szükség van a megújulásra. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint csökkent híveink száma, de a vallásukat gyakorlók száma is apad. Megtérésre van szükségünk, hogy megtaláljuk keresztény katolikus hitünk frissességét, megéljük azt, amit hiszünk és vallunk, és mások számára is vonzóvá tegyük a Krisztus-követés életformáját. Ez csak úgy lehetséges, hogy tekintetünket a mennyei Atyára fordítjuk, aki mindig hazavár bennünket.

„Az embereknek kell megjavulniuk, hogy jóra forduljanak az idők” – fogalmazott Isten szolgája Márton Áron püspök.

A 2024-es egyházi évben törekedjünk megújulni a mindennapi keresztény életünkben. Váljunk kilépő egyházzá, másokat is meghívva és buzdítva az egyházközségi aktív részvételre. Egyházunk nem állhat kevés tevékenyből és számos tétlen szemlélőből, távolmaradóból. Ahogyan Ferenc pápa a 2024-es évet az imádságnak szenteli, mi is gyakran imádkozzunk főegyházmegyénk megújulásáért.

Főegyházmegyénk pasztorális bizottsága számos ötlettel segíti a papokat és híveket, a kis és nagy közösségeket, hogy minél jobban meg tudjunk ragadni minden alkalmat, hogy figyeljünk egymásra, öltsük magunkra az új, krisztusi embert, és így megújítva életünket jobbra változtassuk környezetünket is. A pasztorális bizottság által összeállított segédanyag megtalálható főegyházmegyénk weboldalán és folyamatosan frissül az év folyamán.

A jó Isten áldása kísérje mindannyiunk jószándékú törekvését!

Kovács Gergely érsek

Forrás: Gyulafehérvári érsekség Facebook-oldala/romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria