Az ormánsági tízpróbával zárult a Katolikus Karitász felzárkózó településeinek nyara

Kishírek – 2024. szeptember 13., péntek | 15:49

Ismét megrendezték az ormánsági tízpróbát, a Katolikus Karitász felzárkózó településeinek nyárzáró rendezvényét augusztus 27-én. A szabadtéri vetélkedő csoportos játékára szép számmal neveztek az érdeklődők, a tíz állomásból álló akadálypálya leküzdése után bográcsos ebéddel vendégelték meg az egybegyűlteket.

Immáron harmadik éve rendezik meg a Katolikus Karitász Felzárkózó településeinek nyárzáró rendezvényét, az ormánsági tízpróba. A Dél-Dunántúli régió karitászos Jelenlét Pontjainak közös szabadtéri vetélkedőjének idei főszervezője Varga Nikolett, a drávaiványi Jelenlét programvezető volt.

Már az eseményt megelőző napokban kitűzték a Szaporca település határában lévő Ős-Dráva Látogatóközpont környékén a tíz akadályból álló körpályát, elkészültek a menetlevelek, a térképek és az állomásokat jelző táblák. A központot a Hétöles-tó partján rendezték be. Ide érkeztek a csapatokat szállító kisbuszok a Szigetvári és a Sellyei járásból. Idén először vendégül látták a Szent Márton Caritas Alapítvány gilvánfai csapatát is.

Miután mindenki megérkezett, rövid köszöntő és ismertető után kisorsolták a csapatok kezdési állomását.

Az ügyességi, logikai feladatokon túl volt zenefelismerés, kincskeresés, memóriajáték és bátorságpróba is. 10 órakor egyszerre indultak el a csapatok térképpel és pontozó lappal a kezükben a kisorsolt állomásokról. Egy-egy feladat megoldására tíz perc állt rendelkezésükre és már indultak is tovább a következő állomásra. A szervezők a nagy meleg miatt minden állomáson gondoskodtak hideg vízről is. Míg a csapatok sorra teljesítették a feladatokat, a versenyközpontban néhány kolléga két óriási üstben készítette az ebédre szánt spagettit.

Mire minden település csapata teljesítette a kihívást, elkészült a finom ebéd is. Míg a gyerekek ebédeltek, a szervezők összesítettük a pontozólapokat. Kis szieszta után került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Nagyon szoros lett a végeredmény: az első és a 10. helyezett csapat között mindössze néhány pont volt az eltérés. Természetesen minden csapat kapott oklevelet, és minden gyermek nyakába került érem, kezébe pedig egy tábla csoki.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria