Az újév családi megünneplését segítő füzet jelent meg

Kultúra – 2014. december 23., kedd | 10:08

A Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának legújabb darabja az újév családi közösségben való megünnepléséhez ad tippeket – tájékoztatott az egyesület.

„Újévkor, a polgári év első napján Mária istenanyaságát ünnepeljük. (…) Mária istenanyaságában az érkező Istent szemléljük, vízkereszt közelgő ünnepe pedig arra indít, hogy induljunk mindnyájan Isten felé, aki Jézusban kinyilvánítja önmagát. A két ünnep egyike arra hív, hogy rácsodálkozzunk Isten határtalan szeretetére, a másik pedig arra bátorít, hogy induljunk el mi is a felénk elinduló Isten felé” – Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót az új kiadványában.

A tizenhárom részes füzetsorozatnak eddig hét kötete jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napjának ünnepét tárgyalják. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent újévi füzet a közös családi ünneplést, a családi kapcsolatok erősítését, Mária istenanyaságának mélyebb megértését és az újévi néphagyományok megismerését kívánja szolgálni.

A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában, valamint megrendelhető a www.12kosar.hu honlapon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabja is elérhető.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria