Az ukrajnai katolikus média sajtóapostolai találkoztak Berdicsivben

Külhoni – 2023. június 13., kedd | 16:15

Lucsok Miklós OP püspök, az Ukrajnai Püspöki Konferencia Média Bizottságának 2023 márciusában megválasztott új vezetője irányításával június 10-én került sor Ukrajna nemzeti kegyhelyén, a Zsitomiri területen fekvő Berdicsivben az ukrajnai katolikus média képviselőinek találkozójára, akik rendszerint június második szombatján zarándokolnak el a Szűzanyához.

Az ukrajnai katolikus média képviselőinek összejövetele idén inkább munkajellegű volt; a találkozón az egyházmegyei médiáért, az egyházmegyei honlapokért és a közösségi médiáért felelős személyek vettek részt.

A találkozó megbeszélései a média jelenlegi helyzetének és szolgálatának bemutatására, valamint az aktuális kérdések megvitatására irányult, a lelki vonatkozást a közös szentmise és a szentségimádás adták meg.

Lucsok Miklós hangsúlyozta, hogy a jó médiaszolgálat a szeretettel kezdődik, és nagyon fontos, hogy a média által közvetített információkat az élő Isten töltse be. „Jó lenne, ha tele lennénk kegyelemmel, mint Mária. A tájékoztatás legyen kegyelemmel teljes… Ebben kellene különböznie a mi médiánknak a világi médiától – előbbinek a Jézus által hozott örömhírt kell közvetítenie. Azt szeretnénk megosztani, amit tőle hallunk.”

Forrás: rkc.org.ua / Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Tumanevics Franciszka; Kacsur Volodimir

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria